Meer informatie over de Travel vision Mobiel IPTV vind je hier:

In deze video laat ik je kennismaken met een Nederlandse oplossing voor televisie onderweg zonder schotelantenne. Travel Vision heeft IP televisie voor onderweg ontwikkeld. Met deze set kijk je overal in Europa naar Nederlandse televisie. 15 kanalen via de ingebouwde GSM router. De externe antennes van de IPTV module zorgen voor een betere ontvangst van het aanwezige GSM signaal waardoor beeldkwaliteit positief wordt beïnvloed. Door eigen compressietechnek kun je televisie kijken in HD kwaliteit met een VEEL lager dataverbruik dan bijvoorbeeld via de Ziggo App. Bijvoorbeeld het gecomprimeerde Travel vision signaal verbruikt 600mb per uur. Een HD signaal via bijvoorbeeld de Ziggo app verbruikt ter vergelijking 3Gb per uur.

Check out more:
Registreer je nu voor een GRATIS maandelijks kampeermagazine:
Voor meer Campingtrend, follow us:
Facebook:
Twitter:
Instagram:
Pinterest:

The team at Kodi Fire IPTV strongly suggests that you use a VPN at all times.
Be it for browsing, watching Kodi, watching IPTV or anything else – the one that we recommend is Hidden Router. They provide you with very fast speeds, that can reach over 400Mbps, and their VPN service is as low as $6 per month (when paid for 2 years)!
Grab your own Hidden Router and regain your online privacy now!

34 COMMENTS

  1. Weer heel informatief maar voor de meeste gebruikers geen goed product. Veel te duur voor wat het is. De meeste apps kan je databesparing inschakelen. 15 kanalen is ook niet veel en de data is veel te duur. Kan je beter investeren in een degelijke mobiele router en eventueel buitenantenne. Chromecast of Xiamio stick.

  2. Jos een keurige vlog waarin je aangeeft dat televisie kijken tijdens kamperen ook anders kan. Erg leuk en informatief totdat je de prijs noemde. Ik vind het wel heel veel geld voor een dergelijk product. Er moet ook een antenne geplaatst moet worden en een data bundel worden gekocht die redelijk veel geld kost per jaar en dan zou je nog geeneens de hele avond tv kunnen kijken. Ik heb nu een vakantie abonnement van Canal Digital voor 16 euro per maand en dat is het. Middels een schotel zou ik 24 uur per dag, zolang mijn vakantie abonnement geldig is, televisie kunnen kijken. Ik ga dus maar niet wisselen naar IPTV. Verder succes met de vlogs.

  3. Ik denk niet dat dit een succes gaat worden.
    Mensen die eenmalig zo'n hoog bedrag willen uitgeven, en dan ook nog een abonnement met bundels moeten afnemen, willen niet hoeven nadenken hoeveel minuten ze per dag kunnen kijken om binnen de bundel te blijven.
    Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld, ben ik er van overtuigd dat je met een goed telefoonabonnement of een mobiele sim in een.mobile wifi (mifi) veel goedkoper uit bent onder aan de streep.

  4. Ik kijk altijd heel erg trouw, en van de meeste vlogs geniet ik , maar dit kanaal ook is wel erg ingesteld voor mensen met een hele dikke portemonnee, en ik durf hier wel te zeggen voor de meeste kijkers niet haalbaar. Het is niet erg en zelf vindt ik het mooi als iemand zich deze luxe kan veroorloven. Ik weet ook niet welke doelgroep jullie hebben maar jammer vindt ik het wel.

  5. Prima Vlog weer Jos. Ik heb alle reactie's gelezen en ik denk dat iedereen zijn eigen keuze moet maken maar ik vond het fijn om te zien en waarschijnlijk kan het over een aantal jaren een stuk goedkoper maar het begin is er. De eerste computers waren ook heel duur en met weinig opslag en dat is nu een stuk goedkoper met enorm veel opslag. Ik zie de toekomst verwachtingsvol tegemoet!
    Travelvision ga vooral door met inovatie op dit gebied! Als het voor de gehele bevolking goed is dan lopen jullie binnen!
    Ik heb travelvision ook in Utrecht gezien en toen hadden ze nog duurdere apparaten, dus prima vooruitgang!
    Groetjes Walter

  6. Hoi Jos,
    Mooie vlog, bedankt.
    toevallig dat ik gisteren tegen mijn vrouw zij dat we op de nieuwe camper eigenlijk geen schotel meer nodig hadden(we konden hem die dag en morgen toch niet opzetten van wege de storm, en als we in noord Scandinavië zijn wat elk jaar voorkomt is er geen signaal via satelliet van CD)
    Maar wij hebben thuis ook een schotel voor CD en via de kabel Telenet wij hebben dus apps van CD en Telenet op de laptop, en andere apparaten.
    Wij vinden de oplossing van onbeperkt data wat bestaat in een zakelijk abonnement van Vodafoon waar wel restricties aan vastzitten een mogelijke oplossing.
    Daarnaast worden wifi signalen op cp steeds beter, we staan nu op de Spekdonken en het streamen van TV via wifi gaat perfect.

    Goed dat je de ontwikkelingen op dit vlak laat zien, het zal snel nog verder evalueren.

  7. Hallo Jos, op de site van Travel-Vision staat het volgende: EU data-abonnement geactiveerd met een looptijd van 2 jaar. Dit abonnement kost €129 per jaar en is inclusief een jaarlijkse startbundel van 25GB en 6 maanden tv abonnement (aansluitend).
    Deze 25GB is een halfjaar geldig en is goed voor zo’n 42 uur tv kijken. Extra maandelijkse databundels en tv kunt u eenvoudig online bijbestellen tegen zeer voordelige tarieven."
    Ik vind dit zeer misleidend, de schijn wordt gewekt dat je 25 GB krijgt maar dat is maar voor een 1/2 jaar. Daarna moet je ook weer bij kopen, maar er st nergens voor hoeveel. De kreet tegen zeer gunstige tarieven kennen we wel. Wij hadden zelf in onze nieuwe al de keuze gemaakt voor de "Travel Vision 4G WiFi Connect " maar deze nieuwe is wel 2x zo duur en ook in gebruik maar als je de bundel maar 1/2 jaar kunt gebruiken voelt dat niet lekker. Graag jou mening en advies. Met vriendelijke groet, Marianne & Mario.

  8. informatie weeral heel goed …. maar …. voor mij niet zo'n goede oplossing …waarom??? even uitleggen … Ik ben Belg maar mijn vrouw Spaanse ( Sevilla) Ik kijk bijna nooit tv … mijn vrouw dagelijks veeeel … naar spaanse zenders uiteraard … Hoe los ik dat op ??? In Spanje helemaal geen probleem … door middel van twee lege colablikjes verbonden met een coax kabel ( op een speciale manier) heb ik in Spanje bijna overal ( 90 %) verschillende tv zenders en radiozenders ter beschikking in HD … soms wel meer dan 50 zenders en dit VOLLEDIG gratis … ( vrouwtje heel tevreden ) in een ander land ??? werkt het ook maar natuurlijk géén spaanse zenders maar locale zenders ( ook gratis ) werkt heel goed …. als mijn vrouw in BV Italië toch naar spaanse zenders wil kijken doe ik dat via een minimodem die het 4G signaal omzet naar wifi … en in mijn bundel heb ik 60 GB data … dus dat is al wat … verbruik +/- 1 GB per uur ….
    Op een camping heb ik het liefst als er alleen wifi ontvangst is nabij de receptie … op die manier trek ik via een bekend antennetje het wifisignaal dichterbij en kan dan ook s' avonds via wifi tv kijken … op een camping met overal wifi signaal lukt dat meestal niet omdat er dan teveel mensen gelijktijdig op t net zitten …
    Vroeger had ik een schotel en een abo op TV Vlaanderen maar eigenlijk ben ik daar niets mee ( geen spaanse zenders )
    Schotel vind ik ook niet 100% wegens ontvangst onder een boom etc etc ….
    Ik denk en hoop … dat in de toekomst 5G en nog een betere bedekking en meer data volume toch DE oplossing wordt …
    Gr Mark

  9. Jos oké maar dit is toch geen wereld wonder ! Zelf kijk ik YouTube in de laagste kwaliteit en dan kost het nog 144 mb/h. Reeds gemerkt dat door je confortable inkomen (ook dank zij gewone mensen) je een beetje vergeten bent dat de camper oorspronkelijk is gebouwd door en voor mensen die het zich niet konden veroorloven om op hotel te gaan. Deze laatste video vond ik zalig.. Mensen met een normaal inkomen kunnen verder dromen om ooit zelf een tiny housje op wielen te bouwen. Zijn jullie vergeten dat gewone mensen 30 jaar terug een huisje kochten v 50 à 60.000 euro en daar dan 20 jaar aan gebouwd/verbouwd hebben en nu aan een leeftijd zijn gekomen om opnieuw een project als een zelf omgebouwd busje te realiseren maar daar geen budjet van 100.000 euro voor hebben !? In welke rijke wereld leven jullie eigenlijk? Of zijn jullie ook politieke als bijberoep.. Sorry.. Moest dit even van mijn hart..

  10. Goede info. Denk dat het nog een paar jaar gaat duren voor ik over zou gaan. Heb nu een automatische schotel. Werkt prima. De investering voor dit systeem zou nu weggegooid geld zijn. Maar als de ontwikkelingen zo door gaan dan is het mogelijk over een paar jaar een optie. Ben wel benieuwd wat jouw ervaringen gaan zijn. Als je het eenmaal in jou camper hebt

  11. Hallo Jos, de website van Travelvision ziet alleen op signaal binnen EU, dus landen er buiten (Zwitserland) vallen niet in bundel. Daarnaast meldt de site dat 6 maanden Tv erbij zit. Betekent dit dat daarna ook via Ziggo o.I.d gekeken moet worden? Hoop dat je deze vragen kunt beantwoorden.

    Een geheel andere vraag : heb je ergens een vlog over de pro en cons van het verhogen van de campermassa? C1 rijbewijs is binnen, maar gewicht is net wel/niet beneden de 3.500 kg.

  12. Als je dit vandaag op de markt brengt zonder 5G supprt ben je gewoon af hoor, vooral als je er zeker 4 keer zoveel voor vraagt dan wat zoiets hoort te kosten. De prijs is echt buitenproportioneel. En zo'n blok op je dak, dat kan ook wel fraaier. Zeker als je ziet dat de beste mobiele antenne gewoon in een iPhone past.

  13. Ik vind het een interessante ontwikkeling, zeker vanuit mijn eigen huidige situatie.
    Ook financieel gezien, wat is mijn situatie ?
    Ik ben bezig een nieuwe caravan te kopen, daarbij is mij ook een automatische schotel aangeboden voor € 1995 incl. Installatie.
    Ik moet daarbij een Canal digitaal contract nemen, de goedkoopste is voor half jaar a 15,95 per maand. Het eerste jaar kost mij deze combinatie €95,70 + € 1995 = € 2090,70
    Ik zie een aanbieding bij Schotelshop (op internet) van het Travelvision systeem voor €1695 + een jaar abonnement €129 (25 GB)
    Daarmee kan ik 42 uur televisie kijken. Als ik bv. de hele maand juni met vakantie ga koop ik nog extra ( voor deze maand) 50GB. Dit kost mij € 55.
    In totaal kan ik in de maand juni 126 uur tv kijken. Dus als ik het echt nodig heb kan ik voor een laag bedrag data bijkopen.Dat noem ik al redelijk onbeperkt . Uiteraard kun je ook lagere bundels bijkopen. Daarnaast heb je ook altijd uitstekend internet. Dit gaat dan ook niet ten koste van mijn eigen mobiele telefoon data, uit ervaring weet ik dat data opwaarderen in Europa tijdens mijn vakanties behoorlijk kostbaar is. Dit pakket kost mij het eerste jaar €1695 + € 129 + €55 = € 1879
    Het grootste voordeel van dit systeem is, dat je geen rekening hoeft te houden waar je gaat staan op de camping.
    Bij een schotel moet je altijd rekening houden of er bomen in de buurt staan die het ontvangst signaal kunnen blokkeren.
    Dus een beperking van je staanplaats mogelijkheden.
    Graag zie reacties tegemoet met tegenargumenten, daar kan ik dan ook weer van leren.

    Dit gaat dan niet ten koste van mijn eigen mobiele telefoon data. Uit ervaring weet ik dat data opwaarderen in Europa tijdens mijn vakanties behoorlijk kostbaar is.

  14. Wij gebruiken een prepaid kaartje. €9 voor een heel weekend onbeperkt. €13 voor een hele week. Met een 4G routertje en smart tv. Werkt perfect. Geen abonnement en je kan zelf kiezen wanneer je dit gebruikt. Vooral in de winter bij slecht. Weer. Dit kost me p/j een stuk minder dan dit abo en de data die je er nog bij moet kopen. En dan hebben we het niet eens over de aanschafprijs. Buitenland 2G per dag. Prima om even wat te kijken en verder je bundel of wifi. En met mooi weer kijk je toch geen tv als je lekker buiten leeft.

  15. Waarom zou iemand dit willen aanschaffen? Waarom 1695 euro uitgeven aan een custom mini-pctje die waarschijnlijk net zo snel is als een chinese arm box van 30-35 euro. Het zou me niks verbazen als er ook gewoon een standaard arm bordje in zit. Ten tweede, waarom zou 3G of 4G beter werken dan de wifi op de camping of een vaste aansluiting. Het gaat er om dat je hun bundel koopt zodat ze er aan kunnen blijven verdienen en 25 GB is weinig voor een half jaar. Ten derde, 600 MB per uur is toch niet zo bijzonder, er zijn genoeg iptv boeren die ook adaptive streaming gebruiken icm met recente videocompressie zoals HEVC en als de verbinding het toestaat een hogere kwaliteit leveren en anders lagere kwaliteit. Dan ben je ook 100-150 euro p/jr kwijt maar dan heb je wel een enorm aanbod en niet 15 zenders. Wel even van de voren informeren of je IPTV boer dit soort rond reizen ondersteund. En anders koop een schoteltje wat je desnoods zelf met de hand uitricht, daar zijn ook hele simpele oplossingen voor verkrijgbaar.