#tvora #rtvoranews
Pavarësisht marrëveshjes PS – PD për Kodin Zgjedhor Këshilli Parlamentar i Legjislacionit ka vazhduar diskutimet për reformën elektorale të kërkuar nga opozita e re. Në diskutimet më Shoqërinë Civile u theksua se pragu i kërkuar për të marrë 1 mandat deputeti 5 për qind është i lartë dhe se ndryshimi i Kushtetutës po ashtu konsiderohet i vështirë.

Propozimi i opozitës për ndryshimin e sistemit zgjedhor është diskuktuar me Shoqërinë Civile në një seancë online me përfaqësues të Shoqërisë Civile.

Drafti i cili kërkon dhe rishikimin e Kushtetutës është mbrojtur nga deputeti i opozitës parlamentare Myslym Murrizi.

Murrizi: Kërkesa jonë është e vazhdueshme prej muajit shkurt-mars të 2019 ndaj ne kemi propozuar ndryshimin e sistemit që prej 21 majit të 2019. Dy vjet para zgjedhjeve, ndoshta është koinçidensë por fryma qytetare në një masë të madhe prej 80 përqind nga sondazhet që ne kemi bërë kërkon të njëjtën gjë që ne sëfundmi e kemi kërkuar ndryshim kushtetues.

Pedagogët nga e tyre shprehën rezerva për ndryshimin e kushtetutës, teksa e konsideruan të lartë pragun 5 për qind që një parti të marrë një mandat deputeti.

Për më shumë lexoni në:

Follow TV Ora dhe RTV Ora News

Subscribe To “Ora News” on YouTube Channel for NEWS HERE:

Subscribe To “Ora News” on YouTube Channel for TV Shows HERE

For more content from click HERE www.oranews.tv

Like Ora News on Facebook HERE

Follow Ora News on Instagram Here

Follow Ora News on Twitter

Për më shumë na ndiqni në: www.oranews.tv

The team at Kodi Fire IPTV strongly suggests that you use a VPN at all times.
Be it for browsing, watching Kodi, watching IPTV or anything else – the one that we recommend is Hidden Router. They provide you with very fast speeds, that can reach over 400Mbps, and their VPN service is as low as $6 per month (when paid for 2 years)!
Grab your own Hidden Router and regain your online privacy now!